Acasă Justiție Laura Vicol, acuzată că a încercat să ascundă probe înaintea perchezițiilor DIICOT

Laura Vicol, acuzată că a încercat să ascundă probe înaintea perchezițiilor DIICOT

57
0

ANCHETĂ. Procurorii DIICOT susțin că Laura Vicol a fost avertizată despre perchezițiile care urmau să aibă loc și a încercat să ascundă probe relevante în dosarul Nordis. În referatul de arestare, care cuprinde peste 500 de pagini consultate de HotNews, sunt incluse numeroase interceptări ale angajaților grupului Nordis, care discută despre modul în care banii clienților au fost risipiți, dar și despre implicarea directă a fostei deputate PSD în activitatea companiei.

Interceptări: „Banii s-au dus în șifonierul Laurei, în mașinile lui Vlad, în bijuterii și vacanțe”

Conform interceptărilor, angajații companiei discutau despre modul în care erau cheltuite sumele de bani provenite de la clienți. Aceștia menționau că fondurile erau folosite pentru achiziții personale, precum haine, mașini, bijuterii sau vacanțe de lux.

În plus, procurorii o acuză pe Laura Vicol că a încercat să își ascundă telefonul principal înaintea perchezițiilor, predând anchetatorilor un alt dispozitiv pentru a ascunde eventuale dovezi. Documentele DIICOT arată că telefonul ei obișnuit a fost dezactivat pe 2 februarie, cu doar câteva ore înainte de descinderi.

Interceptări: Vicol știa că urmează percheziții

În mai multe conversații telefonice, Laura Vicol le-a mărturisit apropiaților că a fost avertizată despre acțiunile procurorilor. Într-o discuție, aceasta spunea că se trezește zilnic la ora 6 dimineața „de când ne-au anunțat că vin de la DIICOT”.

De asemenea, în alte interceptări, angajații discutau despre rolul activ al Laurei Vicol în activitatea grupului Nordis. Aceasta solicita informații contabile și se implica în redactarea punctelor de vedere pentru controalele ANAF. Într-o discuție, o contabila afirmă că a transferat 40.000 de euro către Laura Vicol pentru o vacanță.

Procurorii cer arestarea preventivă

DIICOT consideră că implicarea Laurei Vicol în activitățile Nordis este evidentă și că eliberarea acesteia ar putea periclita ancheta. Procurorii subliniază că faptele comise sunt grave și reprezintă un mod facil prin care inculpata a obținut mijloace de trai.

Curtea de Apel București analizează în prezent solicitarea DIICOT privind arestarea preventivă a Laurei Vicol și a altor 11 inculpați din dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.