Acasă Sănătate Adevărul despre carnea de mici din supermarketuri: rezultate alarmante în urma testelor...

Adevărul despre carnea de mici din supermarketuri: rezultate alarmante în urma testelor de laborator

1792
0

ALIMENTAȚIE. Înaintea mini-vacanței de 1 Mai, când grătarele devin nelipsite din peisajul românesc, micii se află din nou în centrul atenției. Însă o investigație recentă arată că produsele cumpărate din supermarketuri sau piețe pot ascunde riscuri majore pentru sănătate. Reporterii Observator au trimis mostre de carne de mici la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA), iar concluziile experților au fost de-a dreptul îngrijorătoare.

Toate probele au picat testele de calitate

Potrivit analizelor, niciuna dintre mostrele testate nu s-a încadrat în standardele de calitate necesare pentru a fi puse în vânzare. Rezultatele au scos la iveală contaminări grave: prezența bacteriilor periculoase precum Salmonella și E. coli, dar și urme de materii fecale. Acestea pot provoca probleme digestive serioase, precum febră, dureri abdominale și vărsături, în special în rândul copiilor și al persoanelor cu imunitatea slăbită.

Etichetele înșelătoare, o altă problemă

Pe lângă pericolele biologice, cercetătorii au descoperit că multe produse nu respectă informațiile de pe etichetă. Deși ambalajele menționau carne de oaie sau vită, în realitate era vorba de carne de porc, pasăre, sau chiar soia. În unele cazuri, compoziția micilor includea cantități mari de zgârciuri, un indicator clar al calității scăzute.

Ce spun experții

Din păcate, niciunul dintre produsele aduse nu poate fi recomandat pentru consum. Unele prezintă probleme grave de siguranță alimentară și probabil au fost deja retrase de pe piață de către autorități. Altele pur și simplu nu respectă standardele de calitate”, a declarat Alexandru Cîrîc, directorul ICA, pentru Observator.

Concluzia: Ce punem, de fapt, pe grătar?

Testele de laborator arată clar că mulți români, fără să știe, pun pe grătar produse nesigure și de o calitate îndoielnică. Singura metodă eficientă de a reduce riscul îmbolnăvirii este prepararea micilor la temperaturi ridicate, pentru a distruge bacteriile periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.